Air France-KLMFinancieelNieuwsProfessional

Air France-KLM rekent op hogere kerosinerekening

Air France-KLM verwacht dit jaar meer geld kwijt te zijn aan de kerosine. Dat stelt het moederbedrijf van Air France en KLM in de presentatie van de kwartaalcijfers. In het derde kwartaal gaf het bedrijf €1,5 miljard uit aan de kerosine.

€5,5 miljard

Vorig jaar rekende Air France-KLM gedurende het jaar €4,9 miljard af voor de kerosine. Dit jaar ligt dat getal waarschijnlijk op €5,5 miljard voorspelt het bedrijf. In de afgelopen drie kwartalen werd al €4,117 miljard uitgegeven; €495 miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Olieprijs

Air France-KLM baseert zich bij de voorspelling op de olieprijs. Een vat ruwe Brent olie kostte volgens het bedrijf op 25 oktober $64. Voor één ton kerosine moet volgens Air France-KLM gemiddeld $683 betaald worden. Daarbij gaat het bedrijf ervan uit dat één euro $1,12 waard is. Door de gunstige wisselkoers betaalt Air France-KLM minder geld voor één ton kerosine.

Kostenpost

Kerosine is voor airlines doorgaans één van de grootste kostenposten. Een hoge olieprijs heeft dan ook gevolgen voor de financiële balans en zorgt bij airlines vaak voor een moeilijk financieel jaar.

Door middel van fuel hedging kunnen airlines proberen om de kosten te beperken. Hierbij wordt de brandstof ingekocht tegen een vooraf vastgestelde prijs. Als die prijs lager blijkt te liggen dan de marktprijs, biedt dat financieel voordeel voor de maatschappij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/