IndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Bombardier verkoopt deel van vliegtuigfabrieken

De Canadese vliegtuigbouwer Bombardier verkoopt drie fabrieken waar onder andere onderdelen voor de vliegtuigen gemaakt worden. Fabrieken in Belfast en Casablanca en een onderhoudslocatie in Dallas worden verkocht aan Spirit Aerosystems, maakten beide bedrijven donderdag bekend.

Businessjets

Door de verkoop verlegt Bombardier de focus op waar het ooit mee begon: de businessjets. De vliegtuigbouwer verkocht eerder de productie van de C-Series aan Airbus. In het Noord-Ierse Belfast werden nog onder naam van Bombardier vleugels voor dat toestel gemaakt.

$500 miljoen

Spirit Aerosystems betaalt voor de drie fabrieken een bedrag van ongeveer $500 miljoen. Na de overname zal Spirit Bombardier blijven voorzien van onderdelen om de businessjets uit de Learjet, Challanger en Global-lijnen te kunnen bouwen.

Mijlpaal

“Deze overname is een volgende mijlpaal in het herschikken van ons portfolio om te focussen op onze sterke zakenjet -en spoorwegtak”, zegt Alain Bellemare, ceo van Bombardier. Hij is er van overtuigd dat de overname door Spirit het beste is voor de klanten, werknemers en aandeelhouders.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close