fbpx
EmbraerNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Embraer levert 44 vliegtuigen af in 3 maanden

De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer heeft in het derde kwartaal in totaal 44 vliegtuigen afgeleverd. Het grootste deel daarvan waren zakenjets. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Lichte zakenjets

Tussen begin juli en eind september leverde de vliegtuigbouwer 27 zakenjets en 17 commerciële toestellen af. Bijna een derde van de 44 toestellen worden door Embraer omschreven als ‘lichte zakenjets’. Naast de 15 ‘lichte’ jets werden ook 12 ‘zware’ zakenjets overgedragen.

E195-E2

In het derde kwartaal leverde Embraer ook de eerste E195-E2 af. De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Azul Airlines nam als launch-customer het eerste vliegtuig in gebruik. In het vierde kwartaal ontvangt de airline nog vijf exemplaren.

Praetor businessjet

De vliegtuigbouwer bereikte in het derde kwartaal ook overeenstemming met het Amerikaanse Flexjet als eerste operator van de Praetor businessjet. De deal werd pas in oktober bekendgemaakt.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button