Overig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Embraer levert 44 vliegtuigen af in 3 maanden

De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer heeft in het derde kwartaal in totaal 44 vliegtuigen afgeleverd. Het grootste deel daarvan waren zakenjets. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Lichte zakenjets

Tussen begin juli en eind september leverde de vliegtuigbouwer 27 zakenjets en 17 commerciële toestellen af. Bijna een derde van de 44 toestellen worden door Embraer omschreven als ‘lichte zakenjets’. Naast de 15 ‘lichte’ jets werden ook 12 ‘zware’ zakenjets overgedragen.

E195-E2

In het derde kwartaal leverde Embraer ook de eerste E195-E2 af. De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Azul Airlines nam als launch-customer het eerste vliegtuig in gebruik. In het vierde kwartaal ontvangt de airline nog vijf exemplaren.

Praetor businessjet

De vliegtuigbouwer bereikte in het derde kwartaal ook overeenstemming met het Amerikaanse Flexjet als eerste operator van de Praetor businessjet. De deal werd pas in oktober bekendgemaakt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/