fbpx
Air France-KLMEditors choiceFinancieelNieuwsProfessional

Meer passagiers voor Air France-KLM in derde kwartaal

Air France en KLM hebben in het derde kwartaal van dit jaar meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder. In totaal stapten 29 miljoen reizigers aan boord tussen juli en september.

Operationeel resultaat omlaag

Het operationeel resultaat over het derde kwartaal komt uit op € 900 miljoen; €165 miljoen lager dan vorig jaar. Dat wijt de groep voornamelijk aan hogere kerosineprijzen.

KLM

KLM zorgde in het derde kwartaal voor het grootste deel van het operationeel resultaat, met €512 miljoen. CEO Pieter Elbers van het 100-jarige bedrijf is tevreden met die cijfers. “In absolute getallen is dit een goed resultaat voor het belangrijke derde kwartaal”, stelt hij.

Het bedrag valt wel €61 miljoen lager uit dan het derde kwartaal van vorig jaar, omdat KLM meer kosten had. Die zitten vooral in de kerosineprijs en in lagere inkomsten voor KLM Cargo.

Capaciteit omhoog

In het derde kwartaal ging de algehele capaciteit bij Air France en KLM met 1,6 procent omhoog. Dat kwam vooral door groei in Zuid-Amerika, Azië en Noord-Amerika.

Minder verdiend

Op de routes naar Azië werd minder geld verdiend, met name tickets naar China en Hong Kong werden minder verkocht stelt de groep. De omzet was hier 2,8 procent lager dan vorig jaar.

Ook op vluchten naar Noord-Amerika ging de omzet omlaag, met 1,8 procent. Dat wijt het bedrijf vooral aan lagere boekingen en veel concurrentie. De meeste tickets op trans-Atlantische vluchten worden geboekt vanuit Noord-Amerika.

Groei bij Transavia

Bij Transavia stapten ruim 5,4 miljoen passagiers aan boord. Dat is 6,4 procent meer dan een jaar eerder. Het operationeel resultaat van de budgetmaatschappij kwam uit op €173 miljoen.

Verwachtingen

Air France-KLM verwacht dat de loadfactors voor dit jaar stabiel blijven ten opzichte van vorig jaar. Voor het passagiersntewerk moet de capaciteit met 2 à 3 procent groeien.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button