fbpx
DuurzaamheidNaast het nieuwsProfessionalToekomst NL luchtvaart

‘Nog dit jaar rapport over stikstofuitstoot luchtvaart’

De commissie-Remkes komt nog dit jaar met een rapport over hoe de stikstofuitstoot in de luchtvaart aangepakt kan worden. In dat rapport zouden ook de natuurbeschermingsvergunningen voor de Nederlandse luchthavens aan bod komen. Dat melden diverse media woensdagavond.

Advies

De commissie onder leiding van Johan Remkes moet de overheid een advies geven hoe de stikstofproblematiek aangepakt kan worden. Volgens de NOS draagt de luchtvaart relatief weinig bij aan de stikstofuitstoot, maar wil het kabinet snel maatregelen nemen.

Natuurbeschermingsvergunning

Bronnen melden aan de NOS dat de commissie ook een oordeel velt over het ontbreken van de natuurbeschermingsvergunningen. Enkele weken geleden bleek uit antwoorden van minister Van Nieuwenhuizen dat vijf Nederlandse luchthavens niet over een natuurbeschermingsvergunning beschikken.

Minder vluchten

Doordat de vergunning ontbreekt, zouden er minder vluchten uitgevoerd mogen worden op Schiphol. Uitbreiding van de luchthaven zou daardoor niet aan de orde zijn. ook de vliegvelden van Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Lelystad hebben geen vergunning

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button