fbpx
BoeingNieuwsProfessionalVeiligheid

‘Wereldwijd 50 737NG’s aan de grond met scheurtjes’

Luchtvaartmaatschappijen houden wereldwijd vijftig Boeing 737’s aan de grond omdat er scheurtjes zijn aangetroffen in een verbindingsdeel tussen de romp en de vleugels, de zogeheten pickle fork. Dit meldt persbureau AFP.

Scheurtjes

Boeing waarschuwde eind september al voor problemen met de pickle fork, nadat bij een inspectie in China scheurtjes waren aangetroffen in het onderdeel. De pickle fork moet de balans in het vliegtuig bewaren en de aerodynamische krachten opvangen. Normaal gesproken zou die meer dan 90.000 vluchten mee moeten gaan.

Inspecties

Na de waarschuwing van Boeing droeg de Amerikaanse luchtvaartautoriteit maatschappijen op de 737-700, -800 en -900 extra te inspecteren als ze meer dan 30.000 starts en landingen gemaakt hebben. Een aantal airlines ontdekte daarna inderdaad scheurtjes in het onderdeel.

Vijftig toestellen

Persbureau AFP meldt nu op basis van een woordvoerder van Boeing dat wereldwijd inmiddels vijftig 737NG’s aan de grond staan door de problemen. Onder andere Southwest en GOL houden toestellen aan de grond.

Gisteren liet ook Qantas weten dat in één van de 737’s de scheurtjes gevonden zijn. De airline inspecteert daarom nog 32 andere 737’s. Opvallend is dat de 737 die Qantas nu aan de grond houdt, 27.000 starts en landingen gemaakt heeft, minder dan de Amerikaanse luchtvaartautoriteit voorschreef.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button