fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

‘Peruvian Airlines verkocht en samengevoegd’

Het noodlijdende Peruvian Airlines is gekocht door het investeringsfonds Global Investment Platform (GIP), zo meldt persbureau Reuters. Het fonds heeft ook de maatschappij Star Perú gekocht en wil die twee maatschappijen samenvoegen.

Investering

GIP wil 150 miljoen dollar investeren in Peruvian Airlines zodat de vluchten weer door kunnen gaan. Het bedrijf verwacht de vluchten over twee à drie weken te hervatten.

Failliet

In oktober stopte Peruvian Airlines met vliegen als gevolg van een samenloop van omstandigheden, waardoor een halve dag niet gevlogen kon worden. Dat wekte wantrouwen bij de reisbureaus, die hun verkoop aanzienlijk verlaagden, wat een negatief effect had op de cashflow. Een situatie waarvan Peruvian zich niet kon herstellen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button