FailissementFinancieelNieuwsProfessional

‘Peruvian Airlines verkocht en samengevoegd’

Het noodlijdende Peruvian Airlines is gekocht door het investeringsfonds Global Investment Platform (GIP), zo meldt persbureau Reuters. Het fonds heeft ook de maatschappij Star Perú gekocht en wil die twee maatschappijen samenvoegen.

Investering

GIP wil 150 miljoen dollar investeren in Peruvian Airlines zodat de vluchten weer door kunnen gaan. Het bedrijf verwacht de vluchten over twee à drie weken te hervatten.

Failliet

In oktober stopte Peruvian Airlines met vliegen als gevolg van een samenloop van omstandigheden, waardoor een halve dag niet gevlogen kon worden. Dat wekte wantrouwen bij de reisbureaus, die hun verkoop aanzienlijk verlaagden, wat een negatief effect had op de cashflow. Een situatie waarvan Peruvian zich niet kon herstellen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close