Editors choiceNieuwsProfessionalSchiphol Airport

Schiphol binnen de normen in eerste helft gebruiksjaar

Schiphol is in de eerste helft van het gebruiksjaar 2019 binnen de normen gebleven voor het geluid, het aantal nachtvluchten en het baangebruik gebleven. Dit meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Rapport

Het gebruiksjaar op Schiphol loopt van november tot november. In een handhavingsrapportage informeert de inspectie de Tweede Kamer of Schiphol, LVNL en de luchtvaartmaatschappijen zich aan de regels houden. Aan het eind van het gebruiksjaar wordt de balans opgemaakt.

Nachtvluchten

In de periode tussen 1 november 2018 en 1 mei 2019 constateerde ILT geen overtredingen op de luchthaven. Wel is op vier meetpunten rond de luchthaven al meer dan de helft van de geluidsruimte verbruikt. Op deze punten bij Aalsmeer, Uithoorn, Badhoevedorp en Amstelveen is volgens ILT de kans aanwezig dat aan het eind van het jaar er teveel geluid geproduceerd is.

Nachtvluchten

Dit gebruiksjaar mogen 32.000 starts en landingen plaatsvinden in de nachtperiode. Die loopt van 23.00 tot 6.00 uur. De inspectie verwacht dat Schiphol voor het gebruiksjaar binnen de grens van 32.000 nachtvluchten blijft. Twee airlines hebben een waarschuwing gekregen van de inspectie omdat zij zich ‘s nachts niet aan de vastgestelde naderingsroutes hielden. Om welke airlines het gaat, is niet duidelijk.

Slotmisbruik

Vorig jaar ging de inspectie met zes maatschappijen in gesprek omdat zij misbruik gemaakt hadden van hun slots. Van die carriers hebben vijf de situatie verbeterd; de zesde maatschappij is niet meer actief op Schiphol.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/