fbpx
AirbusNieuwsProfessionalVliegtuigen

VietJet bestelt A321XLR’s

VietJet heeft 20 nieuwe A321XLR’S besteld bij Airbus. Daarmee wordt de maatschappij een van de eerste gebruikers van het type dat eerder dit jaar aangekondigd werd door Airbus.

Levering

Het Extra Long Range-toestel moet in 2023 geleverd worden. De maatschappij zegt het type aan te schaffen in het kader van de modernisatie van de vloot en de uitbreidingsplannen voor de toekomst.

A321XLR

De Airbus A321XLR kan een afstand van 8.704 kilometer overbruggen, zo’n 1667 kilometer verder dan de langeafstandsvariant van de A321. Het vliegen van die extra afstand wordt mogelijk gemaakt door een vernieuwde brandstoftank in het vliegtuig. In het vliegtuig is er, afhankelijk van de configuratie, ruimte voor 180 tot 220 passagiers.

Orders

Airbus heeft al redelijk wat bestellingen voor het nieuwe toestel. American Airlines maakte tegelijkertijd met de aankondiging bekend vijftig A321XLR’S te willen aanschaffen. AirAsia wil er dertig, JetBlue dertien, IndiGo vijftig, IAG veertien en Middle East Airlines vijftien. Qantas heeft een nieuwe bestelling geplaatst van tien toestellen en een al bestaande order van 26 A320-familietoestellen omgezet naar de XLR-variant van de A321neo.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button