fbpx
AirbusAirlinesFrequente reizigersNieuwsProfessional

IAG moet netwerkplannen aanpassen door vertragingen A321neo

IAG moet gedwongen zijn netwerkplannen aanpassen vanwege de vertraagde levering van de A321neo. Dat zegt Willie Walsh, CEO van IAG, tijdens de third-quarter earnings call.

Tijd

“We hebben veel tijd doorgebracht met Airbus en het is ons duidelijk geworden dat de A321-problemen nog wel enige tijd zullen duren voordat het is opgelost”, aldus Willie Walsh.

Netwerkplannen

“We anticiperen op de levering van de A321’s”, vervolgt hij. “We hebben onze netwerkplannen hierdoor moeten aanpassen, wat we nog zullen merken in 2020, 2021 en misschien nog in het begin van 2022.”

Aer Lingus

De vertragingen treffen voornamelijk Aer Lingus, die acht A321LR’s heeft besteld. Mogelijk komen daar nog een aantal bij. Wel heeft de maatschappij al twee van dit type in ontvangst genomen.

Probleem

In september vond de Europese luchtvaartautoriteit EASA een mogelijk probleem bij de A321neo, waardoor het toestel een overmatige hellingshoek of neusstand kan hebben.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button