fbpx
AirbusAirlinesFrequente reizigersNieuwsProfessional

IAG moet netwerkplannen aanpassen door vertragingen A321neo

IAG moet gedwongen zijn netwerkplannen aanpassen vanwege de vertraagde levering van de A321neo. Dat zegt Willie Walsh, CEO van IAG, tijdens de third-quarter earnings call.

Tijd

“We hebben veel tijd doorgebracht met Airbus en het is ons duidelijk geworden dat de A321-problemen nog wel enige tijd zullen duren voordat het is opgelost”, aldus Willie Walsh.

Netwerkplannen

“We anticiperen op de levering van de A321’s”, vervolgt hij. “We hebben onze netwerkplannen hierdoor moeten aanpassen, wat we nog zullen merken in 2020, 2021 en misschien nog in het begin van 2022.”

Aer Lingus

De vertragingen treffen voornamelijk Aer Lingus, die acht A321LR’s heeft besteld. Mogelijk komen daar nog een aantal bij. Wel heeft de maatschappij al twee van dit type in ontvangst genomen.

Probleem

In september vond de Europese luchtvaartautoriteit EASA een mogelijk probleem bij de A321neo, waardoor het toestel een overmatige hellingshoek of neusstand kan hebben.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button