NieuwsProfessionalVliegvelden

‘India wil 100 nieuwe luchthavens openen’

India wil binnen vijf jaar honderd nieuwe luchthavens openen om de economie te stimuleren. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen rondom het plan.

Plan

Het voorstel omvat duizend nieuwe routes die kleine dorpen met elkaar zouden moeten verbinden. Het werd vorige week besproken door de regering, maar het is nog niet zeker of het plan daadwerkelijk zal worden uitgevoerd.

Opleiding

De Indiase regering wil ook meer piloten in India opleiden: zeshonderd per jaar. De vloot voor binnenlandse vliegtuigen zou verdubbeld moeten worden, naar twaalfhonderd.

Landingsbanen

Drie jaar geleden waren er slechts 75 van de 450 landingsbanen in gebruik. Maatschappijen vermeden de kleinere luchthavens, die veelal uit de Tweede Wereldoorlog stammen. Daarop kwam het bedrijf Modi met een subsidieprogramma voor maatschappijen om naar dit soort luchthavens te vliegen. Zo zijn 38 vliegvelden weer in gebruik genomen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close