NieuwsProfessionalVliegvelden

41 miljoen passagiers voor nieuwe luchthaven Istanbul

De nieuwe luchthaven van Istanbul heeft sinds de opening al bijna 41 miljoen passagiers mogen verwelkomen. Gemiddeld dat 210.000 reizigers per dag.

Passagiers

De luchthaven ging één jaar geleden open, maar draait sinds 6 april volledig operationeel. In de eerste 12 maanden waren er 40,47 miljoen passagiers. Als je rekent van 6 april, dan komt dat aantal uit op 39,2 miljoen.

Vluchten

In totaal waren er 256.521 vluchten in het eerst jaar, 28 miljoen stuks bagage en 855.259 ton vracht. Er maken 70 luchtvaartmaatschappijen gebruik van Istanbul Airport.

Istanbul Airport

Jaarlijks wil de luchthaven 90 miljoen reizigers zien en er wordt gewerkt aan uitbreiding naar 200 miljoen passagiers per jaar. Het nieuwe vliegveld is een van de grootste vliegvelden ter wereld. Er is zo’n 10 miljard dollar in geïnvesteerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close