fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Chinezen kopen merknaam Thomas Cook

Het Chinese bedrijf Fosun Tourism Group heeft de merkrechten, domeinnamen en licenties gekocht van het failliete Thomas Cook. Het bedrijf legt hier omgerekend zo’n 13 miljoen euro voor neer.

Merk

“De Groep heeft altijd al geloofd in het merk Thomas Cook”, vertelt Qian Jiannong, voorzitter van de Fosun Tourism Group. “Het kopen van Thomas Cook stelt de Groep in staat zijn toeristische activiteiten uit te breiden, voortbordurend op de uitgebreide merkbekendheid van Thomas Cook en de krachtige groei van het Chinese toerisme.”

Hergebruik

Het bedrijf wil het merk opnieuw gebruiken om zijn reizen te promoten, maar is niet van plan de activiteiten of bedrijven van Thomas Cook over te nemen. In verschillende landen zijn al nieuwe eigenaren gevonden voor onderdelen van Thomas Cook.

Failliet

In september ging Thomas Cook na 178 jaar failliet. Gesprekken die de maatschappij toen had voor een noodlening, waren op niets uitgelopen. Het bedrijf ging een verplicht faillissement in.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button