fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Italië weert Iraanse maatschappij vanaf december

Naast Duitsland en Frankrijk doet ook Italië de Iraanse luchtvaartmaatschappij Mahan Air in de ban. Vanaf 15 december mag de maatschappij niet meer van en naar Italië vliegen.

Ban

Hiermee geeft Italië Mahan Air nog wel de tijd om reeds door passagiers geboekte vluchten uit te voeren. De maatschappij heeft Rome en Milaan in het netwerk zitten.

Militair

De stap komt nadat de maatschappij ervan wordt beschuldigd wapens te smokkelen naar conflictgebieden in het Midden-Oosten. Amerika roept landen daarom op om actie te ondernemen tegen de maatschappij. De Association of Iranian Airlines stelt dat Amerika Italië onder druk heeft gezet, ‘net als dat ze ons land onder druk zetten’.

Landen

Eerder hebben Duitsland en Frankrijk Mahan Air ook al in de ban gedaan. De Iraanse airline werd in 1991 opgericht en heeft de hoofdvesting in Teheran. De vloot bestaat uit 37 vliegtuigen met een gemiddelde leeftijd van 24,1 jaar oud.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button