AirlinesNieuwsProfessional

Italië weert Iraanse maatschappij vanaf december

Naast Duitsland en Frankrijk doet ook Italië de Iraanse luchtvaartmaatschappij Mahan Air in de ban. Vanaf 15 december mag de maatschappij niet meer van en naar Italië vliegen.

Ban

Hiermee geeft Italië Mahan Air nog wel de tijd om reeds door passagiers geboekte vluchten uit te voeren. De maatschappij heeft Rome en Milaan in het netwerk zitten.

Militair

De stap komt nadat de maatschappij ervan wordt beschuldigd wapens te smokkelen naar conflictgebieden in het Midden-Oosten. Amerika roept landen daarom op om actie te ondernemen tegen de maatschappij. De Association of Iranian Airlines stelt dat Amerika Italië onder druk heeft gezet, ‘net als dat ze ons land onder druk zetten’.

Landen

Eerder hebben Duitsland en Frankrijk Mahan Air ook al in de ban gedaan. De Iraanse airline werd in 1991 opgericht en heeft de hoofdvesting in Teheran. De vloot bestaat uit 37 vliegtuigen met een gemiddelde leeftijd van 24,1 jaar oud.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/