fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Cabinepersoneel Lufthansa staakt donderdag en vrijdag

Een deel van het cabinepersoneel van Lufthansa wil komende donderdag en vrijdag het werk neerleggen. Vakbond Ufo heeft een tweedaagse staking afgekondigd, melden Duitse media.

Cao-conflict

Ufo ligt al langere tijd overhoop met Lufthansa over een nieuwe cao voor het cabinepersoneel. De airline weigerde eerder het bestuur van de vakbond te erkennen als onderhandelingspartner.

Twee weken geleden legde het cabinepersoneel nog een hele zondag het werk neer. Deze week moeten de acties verder uitgebreid worden.

Andere airlines

Volgens het Duitse persbureau DPA kan de stakingsoproep ook gaan gelden voor de dochtermaatschappijen uit de Lufthansa Group, Eurowings en SunExpress. Ufo wil donderdag en vrijdag op alle uitgaande vluchten vanuit Duitsland staken.

Eerdere stakingen

De laatste jaren roerden Duitse vakbonden zich vaker in conflicten met Lufthansa. Vooral in 2015 en 2016 kampte de airline veelvuldig met stakende piloten en stakend cabinepersoneel.

Juridische stappen

In een verklaring veroordeelt Lufthansa de stakingsoproep. De maatschappij onderzoekt welke juridische stappen er genomen kunnen worden. Ondertussen wordt gewerkt aan een plan om toch vluchten uit te kunnen voeren.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button