AirlinesNieuwsProfessional

‘Delta gaat strijd om Alitalia niet aan met Lufthansa’

Delta Air Lines leek lange tijd de maatschappij die Alitalia zou redden. Na een bod van Lufthansa, zou de Amerikaanse carrier zich weer terugtrekken. Dit meldt de Italiaanse krant Corrierre della Sera.

Onderhandelingen

Delta onderhandelt al enkele maanden samen met de Italiaanse spoorwegmaatschappij Ferrovie dello Stato en investerinsgmaatschappij Atlantia over de overname van Alitalia. Ook Lufthansa mengde zich recent weer in de onderhandelingen.

Hoger bod

Volgens Italiaanse media is het bod van Lufthansa fors hoger dan wat Delta wil neerleggen voor Alitalia. Delta biedt 100 miljoen dollar, Lufthansa gaat volgens Corriere della Sera tot 150 miljoen dollar. Door het bod van Lufthansa overweegt Delta volgens de krant nu uit de onderhandelingsrace te stappen.

Samenwerking voortzetten

Tegenover de krant stelt Delta dat de samenwerking met FS en Alantia blijft voortduren. ” Delta blijft zich inzetten om haar partnerschap met Alitalia in de toekomst te handhaven”, laat de airline weten.

Mogelijke ontslagen

Een overname door Lufthansa gaat volgens Corriere della Sera gepaard met ontslagen bij Alitalia. Afhankelijk van de variant die gekozen wordt, verdwijnen volgens de krant 2.500 tot 6.000 banen. Op 21 november verloop wederom een deadline voor een bindend overnamebod.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button