AirlinesNieuwsProfessional

‘Delta gaat strijd om Alitalia niet aan met Lufthansa’

Delta Air Lines leek lange tijd de maatschappij die Alitalia zou redden. Na een bod van Lufthansa, zou de Amerikaanse carrier zich weer terugtrekken. Dit meldt de Italiaanse krant Corrierre della Sera.

Onderhandelingen

Delta onderhandelt al enkele maanden samen met de Italiaanse spoorwegmaatschappij Ferrovie dello Stato en investerinsgmaatschappij Atlantia over de overname van Alitalia. Ook Lufthansa mengde zich recent weer in de onderhandelingen.

Hoger bod

Volgens Italiaanse media is het bod van Lufthansa fors hoger dan wat Delta wil neerleggen voor Alitalia. Delta biedt 100 miljoen dollar, Lufthansa gaat volgens Corriere della Sera tot 150 miljoen dollar. Door het bod van Lufthansa overweegt Delta volgens de krant nu uit de onderhandelingsrace te stappen.

Samenwerking voortzetten

Tegenover de krant stelt Delta dat de samenwerking met FS en Alantia blijft voortduren. ” Delta blijft zich inzetten om haar partnerschap met Alitalia in de toekomst te handhaven”, laat de airline weten.

Mogelijke ontslagen

Een overname door Lufthansa gaat volgens Corriere della Sera gepaard met ontslagen bij Alitalia. Afhankelijk van de variant die gekozen wordt, verdwijnen volgens de krant 2.500 tot 6.000 banen. Op 21 november verloop wederom een deadline voor een bindend overnamebod.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close