Editors choiceLiefhebberMilitairNieuws

Eerste KDC-10 Koninklijke Luchtmacht vertrokken naar Verenigde Staten

De eerste KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht is vanochtend vertrokken naar de Verenigde Staten. Het toestel is verkocht aan een Amerikaans bedrijf.

Verkocht

Het toestel, met staartnummer T-264, is verkocht aan ‘Omega Air Refueling’. Omega is een commerciële maatschappij, die op contractbasis bijtankdiensten verleent aan onder meer de Amerikaanse defensie. Afgelopen vrijdag nam de Koninklijke Luchtmacht al afscheid van het toestel.

Passagiersvervoer

De DC-10 werd in 1978 gebouwd. Tot 1995 vloog het toestel met passagiers voor onder andere Martinair, Garuda Indonesia en KLM. Daarna werd het driemotorige vliegtuig omgebouwd tot tankvliegtuig voor de Koninklijke Luchtmacht.

Vertrek

Maandagochtend rond 10 uur vertrok het toestel vanaf vliegbasis Eindhoven voor de laatste vlucht vanuit Nederland.

A330 MRTT

De KDC-10 wordt vervangen door de A330 MRTT. Volgend voorjaar moet het eerste tankvliegtuig landen op Eindhoven. Samen met België, Duitsland, Luxemburg en Noorwegen worden acht toestellen gekocht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/