AirlinesBoeing 747LiefhebberOverig nieuws

El Al voert laatste vlucht met Boeing 747 uit

De Israëlische maatschappij El Al heeft zondag de laatste vlucht uitgevoerd met de Boeing 747-400. De laatste vlucht ging van Rome naar Tel Aviv.

48 jaar 747

Met de laatste vlucht komt een einde aan 48 jaar 747 bij El Al. In 1971 arriveerde de eerste 747-200 bij de Israëlische maatschappij. Het toestel dat de laatste vlucht uitvoerde, werd in 1995 in gebruik genomen. In totaal vlogen 26 747’s voor de maatschappij.

Eerbetoon

Tijdens de laatste vlucht vanuit Rome gaven de vliegers het toestel een ludiek eerbetoon, zoals te zien is op radarbeelden van Flightradar 24.

Zuinigere toestellen

El Al vervangt, net als veel andere maatschappijen, de 747’s voor zuinigere toestellen met twee motoren. De afgelopen jaren deed de Boeing 787 haar intrede bij de maatschappij. Met de Dreamliner en de Boeing 777 worden de long-haul vluchten van de maatschappij uitgevoerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/