AirlinesFrequente reizigerOverig nieuws

Flydubai en Emirates stroomlijnen netwerk verder

Emirates en Flydubai stemmen de komende periode hun netwerken verder op elkaar af. Dat leidt er bijvoorbeeld toe dat Flydubai vluchten gaat uitvoeren die Emirates eerst vloog en andersom.

Samenwerkingen

Beide airlines werken al sinds 2017 samen. Sinds die tijd hebben 5,2 miljoen passagiers geprofiteerd van de samenwerking, stelt Flydubai. Op diverse bestemmingen hebben de maatschappijen een codeshare. Binnen de samenwerking wordt flexibel omgegaan met welke carrier welke route vliegt.

Wisselingen

Eén van de routes waar dit op gebeurt, is de route van Dubai naar Zagreb. In de zomer zet Emirates hier widebody’s op in, in het winterseizoen vliegt Flydubai met 737’s op de route.

Extra capaciteit

Vanaf 10 december wordt deze wissel ook uitgevoerd op vluchten tussen Dubai en Rangoon in Myanmar. De vluchten worden overgenomen door Flydubai, waardoor Emirates meer capaciteit kan inzetten op de routes naar Thailand en Cambodja.

Zelfde terminal

Eén van de manieren om de vluchten verder te stroomlijnen is het wisselen van terminal op Dubai. Sinds het begin van het winterseizoen vorige week vertrekken een aantal vluchten van Flydubai vanuit terminal 3, waar nu vooral Emirates-vluchten vandaan vertrekken.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/