737 MAXAirlinesFrequente reizigerNieuws

Ryanair stelt groei naar beneden bij door 737 MAX

De Ierse airline Ryanair verwacht in 2020 minder passagiers te vervoeren als de problemen met de 737 MAX aanhouden. De maatschappij verwacht volgend jaar slechts twintig toestellen in ontvangst te kunnen nemen.

Verwachtingen omlaag

Door de problemen met de 737 MAX stelt de Ryanair Group de passagiersverwachting voor het zomerseizoen 2020 naar beneden bij. In plaats van 162 miljoen reizigers rekent de airline op 157 miljoen passagiers.

737 MAX

Ryanair rekende er eerder op dertig 737 MAX’s af te kunnen nemen in 2020. Doordat het toestel nog niet vliegt, wordt dat aantal naar beneden bijgesteld. “Het risico van meer vertragingen wordt groter”, stelt de airline in de halfjaarcijfers. Bij Boeing zijn 135 exemplaren van de MAX besteld.

Meer passagiers dit jaar

In dit boekjaar, dat nog loopt tot eind maart 2020, verwacht Ryanair 153 miljoen passagiers te vervoeren, 8 procent meer dan een jaar eerder. Die voorspelling omschrijft de maatschappij als “voorzichtig”. Onzekerheden in de markt, zoals de Brexit, kunnen de uitkomst nog veranderen.

Uitbreidingen binnen groep

Over de eerste zes maanden van het boekjaar 2020 vervoerde de vier airlines uit de Ryanair Group 85,7 miljoen passagiers. Dat is 11 procent meer dan een jaar eerder. In juni dit jaar werd Malta Air toegevoegd aan de groep.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/