A321XLRAirbusNieuwsProfessional

Aandeelhouders Wizz Air akkoord met komst A321XLR

De Hongaarse low-cost carrier Wizz Air bestelt definitief de A321XLR bij Airbus. De aandeelhouders van de maatschappij hebben hun goedkeuring gegeven aan de deal.

Vijftig exemplaren

Het moederbedrijf van Wizz Air, Indigo Partners, bestelde eerder bij Airbus vijftig exemplaren van de Extra Long Range-variant van de A321neo te bestellen. In het toestel passen bij Wizz 239 passagiers.

Langere vluchten

Wizz krijgt twintig van de vijftig exemplaren. Met de A321XLR wil de maatschappij langere vluchten gaan aanbieden. Waar nu routes van vijf of zes uur worden aangeboden, kijkt het bestuur van Wizz naar vluchten van zeven of acht uur.

276 toestellen

De eerste A321XLR’s moeten in 2023 geleverd worden aan Wizz; het laatste toestel wordt in 2026 verwacht. Tot 2027 levert Airbus nog 276 toestellen aan de Hongaarse carrier. Op dit moment heeft Wizz 110 vliegtuigen in de vloot

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close