fbpx
Air France-KLMAirlinesNaast het nieuwsProfessional

Air France-KLM en GOL verlengen partnership

Air France-KLM en de Braziliaanse airline GOL werken ook de komende vijf jaar nog samen. De airlines werken sinds 2014 intensief samen.

Belangen

Het vernieuwde partnership loopt tot 2024. De oude samenwerking loopt al sinds 2014, toen nam Air France-KLM een belang van 1,5 procent in de Braziliaanse carrier. Ook Delta Air Lines, aandeelhouder van Air France-KLM, heeft een belang in GOL.

Codeshare

De maatschappijen hebben samen een uitgebreide codeshare. Die focust zich onder andere op bestemmingen van en naar Fortaleza. De stad is voor GOL een hub.

Air France en KLM vliegen allebei op de bestemming: KLM vliegt vier keer per week, Air France voert drie vluchten uit. Beide airlines vliegen op andere dagen, zodat ze gezamenlijk iedere dag Europa met Fortaleza verbinden.

Synergie

Volgens Air France-KLM versterkt de nieuwe samenwerking de synergie tussen beide maatschappijen en krijgen klanten daardoor de best mogelijke experience op vluchten tussen Europa en Brazilië.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button