fbpx
AirlinesNaast het nieuwsPiloten en CrewProfessional

Ceo Lufthansa in gesprek met vakbonden over staking

CEO Carsten Spohr van Lufthansa wil in gesprek met de vakbonden voor het cabinepersoneel om de staking bij de maatschappij af te wenden. Gisteren kondigde vakbond Ufo een tweedaagse staking af.

Conflict

Ufo ligt al langere tijd overhoop met Lufthansa over een nieuwe cao voor het cabinepersoneel. Twee weken geleden legde het cabinepersoneel nog een hele zondag het werk neer. Donderdag en vrijdag moet dat weer gebeuren, maakte Ufo gisteren duidelijk.

Gesprek

Lufthansa-ceo Carsten Spohr wil woensdag in gesprek met vakbonden Ufo, Verdi en CH over de situatie. In een brief aan de vakbonden noemt hij de stakingsdreiging ‘betreurenswaardig’ voor Lufthansa, voor de passagiers en ook voor de vertegenwoordigers van de bonden. “Een oplossing kan alleen door dialoog gevonden worden”, aldus Spohr.

Oplossingen

Dat Spohr met Ufo om tafel wil, is in zekere zin al winst. In een eerder stadium erkende Lufthansa de delegatie van de vakbond niet als onderhandelingspartner. In het gesprek wil Lufthansa oplossingen en volgende stappen bespreken.

Gratis omboeken

Passagiers met een ticket voor donderdag of vrijdag kunnen kosteloos hun vlucht omboeken naar een latere datum, liet Lufthansa eerder vandaag weten. Dat kan ook als de staking wordt afgeblazen. Morgenmiddag maakt de maatschappij bekend of er vluchten geschrapt worden.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button