Editors choiceMilitairNieuwsProfessional

KDC-10 alvast verkocht door omscholing naar A330

Hoewel de Koninklijke Luchtmacht pas in 2020 het eerste A330 tankvliegtuig ontvangt, wordt een deel van de KDC-10 bemanning nu al omgeschoold. Daardoor is één van de KDC-10’s deze week al overgedragen aan de nieuwe eigenaar, laat de Koninklijke Luchtmacht weten.

Verkocht

De KDC-10’s van de Koninklijke Luchtmacht zijn  verkocht aan ‘Omega Air Refueling’. Omega is een commerciële maatschappij, die op contractbasis bijtankdiensten verleent aan onder meer de Amerikaanse defensie. Maandag vertrok het eerste toestel met staartnummer T-264 naar de Verenigde Staten.

Omscholing

De twee KDC-10’s worden vervangen door de A330 MRTT, die volgend jaar moet arriveren. Voor die tijd moeten de piloten omgeschoold zijn; die training vindt op dit moment plaats. “Omdat er daarom simpelweg geen bemanning beschikbaar is voor twee KDC-10’s, is de eerste alvast verkocht”, laat een woordvoerder van vliegbasis Eindhoven weten aan Up in the Sky.

Vier A330’s

De tweede KDC-10 moet in 2021 overgedragen worden aan Omega. In Eindhoven komen vier A330’s te staan. De tankers worden aangeschaft met België, Duitsland, Luxemburg en Noorwegen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close