AirlinesFrequente reizigerInflightNieuws

‘Lufthansa laat passagiers sneller instappen met nieuw systeem’

Passagiers van Lufthansa en Swiss stappen vanaf komende donderdag via een nieuw systeem aan boord van de vliegtuigen. Door een nieuwe volgorde van boarden wil de instaptijd verkorten, melden Duitse media.

Volgorde

Op een aantal korte afstandsvluchten van Lufthansa en Swiss stappen passagiers vanaf het eind van deze week in op een nieuwe volgorde. Door passagiers met een plaats aan het raam eerst in te laten stappen, moet het instappen sneller gaan, stelt een zegsvrouw van Lufthansa tegen AeroTelegraph.

Swiss

Binnen de Lufthansa-groep is de methode niet helemaal nieuw. Swiss maakt al gebruik van de instapprocedure, maar gebruikt geen zes groepen zoals Lufthansa dat wil gaan doen. Vanaf december moeten ook passagiers van Austrian Airlines in Wenen op de nieuwe manier instappen. Volgend jaar moeten ook de long-haul vluchten volgen.

Pre-boarding

Lufthansa maakt onderscheid in zes groepen bij het nieuwe systeem. Families met baby’s en kinderen jonger dan vijf jaar, kinderen die alleen reizen en mensen die assistentie nodig hebben, mogen nog voor de normale passagiers aan boord.

Vijf groepen

Daarna volgen alle frequent flyers, businessclass passagiers en reizigers in economy-flex. Zij worden ingedeeld in twee groepen. Als laatsten zijn reizigers met een raamplaats, plek in het midden en een stoel aan het gangpad aan de beurt; voor hen zijn er drie groepen.

Staking donderdag

Of de start donderdag een succes wordt, is overigens nog afwachten. Gisteren riep één van de cabinevakbonden bij Lufthansa een grote staking uit bij Lufthansa. Donderdag en vrijdag moet op alle uitgaande vluchten vanuit Duitsland gestaakt worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button