fbpx
AirbusAirlinesLiefhebberNaast het nieuws

‘Thai overweegt A340-600’s weer in gebruik te nemen’

Thai Airways neemt mogelijk zes A340-600’s weer in dienst. De toestellen staan al vijf jaar aan de grond, maar de Thaise regering adviseert de airline om de vliegtuigen weer in te zetten. Dit meldt Forbes.

Toestellen nodig

De A340-600’s werden in 2014 aan de kant gezet door Thai. Nu de maatschappij vliegtuigen nodig heeft, zouden de toestellen weer in beeld komen. In september ketste een deal voor 38 nieuwe vliegtuigen voor Thai Airways nog af.

Renoveren

Volgens Forbes komt het advies om de toestellen weer in te zetten van de plaatsvervangend minister van transport Thaworn Sennam. In de A340’s is plek voor 267 passagiers. Volgens de plaatsvervangend minister is het wel nodig om de cabine te renoveren voor de toestellen weer kunnen vliegen.

De toestellen die Thai nu gebruikt om lange afstanden mee af te leggen, zoals de 787 en A350, zijn zo ingericht dat alle stoelen in de business class aan het gangpad uitkomen. In de A340’s is dat niet het geval.

Goedkoper

Het renoveren van de cabine en de toestellen dan weer inzetten, is volgens Forbes goedkoper dan het aanschaffen van tweedehands toestellen.

Inzet

Thai vloog tussen 2005 en 2013 met zes A340-600’s. Eerder werden ook vier A340-500’s ingezet. Een deel van die vloot is verkocht aan het Thaise leger.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button