fbpx
Frequente reizigersNieuwsProfessionalVliegvelden

Berlijn Schönefeld heropent pier na bijna jaar renovatie

Na een tien maanden durende renovatie heropent vliegveld Berlijn Schönefeld Pier 3a, onderdeel van Terminal A. De pier heeft twee verdiepingen en is vierduizend vierkante meter.

Renovatie

De luchthaven zegt veel verbeteringen te hebben doorgevoerd. Zo is de scheiding tussen het Schengen en niet-Schengen gebied verbeterd. Ook is de wachtruimte op de begane grond vernieuwd, waar vijf gates zijn en twee restaurants voor vertrekkende en aankomende passagiers uit Schengen-gebieden. Er zijn vierhonderd stoelen bijgekomen, meer oplaadpunten voor mobiele telefoons en laptops, en de toiletten zijn gerenoveerd. Op de tweede verdieping is de wachtruimte ook aangepakt. Daar zijn vier gates en één restaurant voor niet-Schengen passagiers.

Toekomst

“De terminals van Schönefeld zullen de komende jaren nog nodig zijn om alle passagiers van en naar Berlijn af te handelen”, vertelt Engelbert Lütke Daldrup, CEO van de luchthaven. “Het voltooien van het Pier 3a moderniseringsprogramma is een van de vele constructieprojecten waarmee we de kwaliteit van de services voor passagiers verbeteren. De komende maanden breiden we ook de securityplekken uit in Terminal B en moderniseren we de systemen voor het checken van bagage.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button