CargoLicht en luchtigLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Beroering om Qatar-vluchten tussen Maastricht en Luik

Een vlucht van Qatar Airways tussen de luchthavens van Maastricht en Luik zorgt in België voor ophef. De airline voert een beperkt aantal vluchten van de Limburgse luchthaven naar België, melden Belgische media.

Chartervluchten

De Qatarese maatschappij vliegt al langere tijd op de luchthaven van Luik. Sinds 15 september dit jaar voert de airline ook een aantal chartervluchten uit van Doha naar Maastricht. Volgens de luchthaven worden vanuit Doha e-commerce goederen geleverd voor Worldtech Nederland, een logistieke dienstverlener.

Aansluitende vlucht

Het pijnpunt lijkt de vlucht te zijn die Qatar uitvoert nadat de vracht in Maastricht gelost is. De Boeing 777 vliegt dan door naar Luik, hemelsbreed 38 kilometer verderop. Afgelopen zondag duurde de vlucht welgeteld 10 minuten. Een gemeenteraadslid uit Luik omschrijft de vlucht in de Belgische krant La Libre als een ‘ecologische afwijking’.

Mexico-Stad

Na Luik vliegt de Boeing volgens het routeschema van Qatar Airways verder naar Mexico-Stad. De maatschappij laat aan La Libre weten dat de vracht in Maastricht afgeleverd moet worden en dat het toestel daarna niet direct naar Mexico-Stad kan, omdat de startbaan in Maastricht te kort zou zijn. “Daarom moeten we eerst naar Luik”, stelt de airline tegenover de krant.

21 Vluchten

Volgens Nieuwsblad Transport gaat Qatar in totaal 21 vluchten uitvoeren voor Worldtech. Uit gegevens van Flightradar blijkt dat er tot afgelopen zondag 4 vluchten uitgevoerd zijn; op 10 november staat een nieuwe vlucht gepland.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/