AirlinesFrequente reizigerIndustrieNieuwsProfessional

Joint venture American en Qantas van start

American Airlines en Qantas zijn begonnen met het implementeren van hun joint venture. Hiermee willen ze nieuwe routes openen in Noord-Amerika en Oceanië.

Start

De twee maatschappijen hebben de start van de joint venture in november bekend gemaakt in een document dat naar het Department of Transportation (DOT) is gestuurd. Het bevat plannen om de prijzen, de verkoop, de planning en andere zaken op vluchten tussen Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland gezamenlijk te coördineren.

Routes

In de eerste twee jaar willen de maatschappijen routes openen tussen Brisbane en San Francisco en Chicago. Later moeten er nog nieuwe routes vanuit Nieuw-Zeeland bij komen. Het tweetal had al een samenwerking door middel van codeshare; deze wordt nu verdiept met de joint venture.

Groen licht

In 2016 werd de aanvraag voor een joint venture nog tegengehouden door het DOT, vanwege een grote kans op concurrentieschade. Vier maanden geleden kwam daar verandering in en kregen de twee bedrijven officieel groen licht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/