fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuwsProfessional

Joint venture American en Qantas van start

American Airlines en Qantas zijn begonnen met het implementeren van hun joint venture. Hiermee willen ze nieuwe routes openen in Noord-Amerika en Oceanië.

Start

De twee maatschappijen hebben de start van de joint venture in november bekend gemaakt in een document dat naar het Department of Transportation (DOT) is gestuurd. Het bevat plannen om de prijzen, de verkoop, de planning en andere zaken op vluchten tussen Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland gezamenlijk te coördineren.

Routes

In de eerste twee jaar willen de maatschappijen routes openen tussen Brisbane en San Francisco en Chicago. Later moeten er nog nieuwe routes vanuit Nieuw-Zeeland bij komen. Het tweetal had al een samenwerking door middel van codeshare; deze wordt nu verdiept met de joint venture.

Groen licht

In 2016 werd de aanvraag voor een joint venture nog tegengehouden door het DOT, vanwege een grote kans op concurrentieschade. Vier maanden geleden kwam daar verandering in en kregen de twee bedrijven officieel groen licht.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button