AirlinesFrequente reizigerNieuws

Lufthansa schrapt een vijfde van vluchten door staking

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa schrapt donderdag en vrijdag een aanzienlijk deel van de vluchten. Dit gebeurt vooruitlopend op een staking van het cabinepersoneel. Door de annuleringen worden ongeveer 180.000 reizigers getroffen.

1.300 vluchten geschrapt

In totaal gaan donderdag en vrijdag ongeveer 1.300 van de geplande 6.000 vluchten niet door. Donderdag schrapt Lufthansa 700 vluchten, op vrijdag zijn dat er 600. Op normale donderdagen en vrijdagen voert de airline dagelijks 3.000 vluchten uit.

Staking

Cabinevakbond Ufo heeft voor morgen en vrijdag een grootschalige staking afgekondigd. Lufthansa-ceo Carsten Spohr nodigde de cabinevakbonden gisteren uit voor een gesprek, later op woensdagmiddag.

Juridische stappen

Lufthansa onderzocht eerder of er juridische stappen genomen konden worden tegen de staking. Duitse media melden rond 13.45 uur dat een rechtbank de bezwaren van de airline afgewezen heeft.

Dochtermaatschappijen

De staking treft alleen vluchten van Lufthansa zelf. Dochtermaatschappijen Eurowings, Lufthansa Cityline, Germanwings en SunExpress vliegen wel. Dit geldt ook voor de buitenlandse airlines binnen de Lufthansa Group. Lufthansa onderzoekt nog of deze carriers grotere vliegtuigen kunnen inzetten op routes die Lufthansa door de staking niet kan vliegen. Hiermee krijgen gedupeerde reizigers een reisalternatief.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close