Editors choiceIncidentenLiefhebberNieuwsSchiphol Airport

Piloot Air Europa activeert ‘per ongeluk’ kapingsalarm op Schiphol

Hulpdiensten zijn eerder vanavond massaal uitgerukt naar Schiphol in verband met een verdachte situatie aan boord van een vliegtuig. Air Europa laat weten dat de piloot van een vliegtuig ‘per ongeluk’ melding maakte van een kaping.

Verdachte situatie

De hulpdiensten werden rond 19.00 uur gealarmeerd voor een incident. De Koninklijke Marechaussee maakte via Twitter melding van ‘een verdachte situatie’ aan boord van een vliegtuig. Rond 20.35 uur meldde de Marechaussee dat de passagiers en crew veilig van boord waren.

Air Europa

De marechaussee deed geen uitspraken over welk toestel het was, maar opvallend genoeg deed Air Europa zelf dat wel.

Via Twitter laat de airline rond 21.00 uur weten dat ‘per ongeluk een waarschuwing geactiveerd werd die protocollen voor ontvoeringen op de luchthaven’ in werking zette. “Er is niets gebeurd (….) Het spijt ons”, schrijft de airline in een korte verklaring.

Vliegverkeer

Een aantal toestellen die tijdens het incident landden op Schiphol, werden tijdelijk op buffers geparkeerd. Inmiddels zijn alle vliegtuigen weer op weg naar hun gate.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button