AirlinesFinancieelIndustrieNieuwsProfessional

Minder passagiers, maar hogere load factor Norwegian in oktober

Norwegian ziet in oktober minder passagiers dan in dezelfde maand in 2018. Daarentegen zijn de omzet per eenheid en de load factor wel hoger.

Cijfers

In totaal vlogen er 3.118.722 passagiers met Norwegian in oktober. Dat is drie procent minder dan in oktober 2018 en de capaciteitsgroei is gedaald met vijf procent. De omzet per eenheid is gegroeid met zes procent. De load factor was 87.1, wat een toename betekent van 2.1 procentpunt. 99,7 procent van de vluchten was op tijd. Eén jaar eerder was dat nog 83,3 procent.

Strategie

“We zijn blij dat onze omzet per eenheid ook in oktober omhoog is gegaan, dat onze load factor is toegenomen en dat we ook de punctualiteit hebben verbeterd”, vertelt Geir Karlsen, CEO en CFO van Norwegian. “We hebben ons netwerk en de capaciteit aangepast voor het komende winterseizoen om er zeker van te zijn dat we kunnen voldoen aan de vraag. De cijfers van deze maand laten zien dat we doorgaan met onze strategie om van groei naar winst te gaan.”

Verkoop

Eerder deze week werd bekend dat Norwegian een aantal 737’s verkoopt om de kaspositie te versterken. In het vierde kwartaal van 2019 en het eerste kwartaal van 2020 worden in totaal zes 737’s verkocht aan een Ierse leasemaatschappij.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button