FinancieelOverig nieuwsProfessional

Norwegian haalt geld op om in 2020 te blijven vliegen

Norwegian kan ook in 2020 blijven vliegen. De Noorse low-cost maatschappij rondde dinsdag de uitgifte van extra aandelen en een obligatie af. Met het geld dat daarmee opgehaald is, heeft de maatschappij financieel voldoende middelen om te blijven vliegen.

Financiële moeilijkheden

Norwegian zit al langere tijd in financiële moeilijkheden. Eerder werd het terugbetalen van obligaties al uitgesteld en werden al diverse vliegtuigen verkocht. Gisteren werd duidelijk dat binnen vijf maanden nog zes 737’s verkocht zullen worden.

Nieuwe aandelen

Om de kaspositie op te vijzelen gaf de airline de afgelopen tijd volgens FlightGlobal 27,5 miljoen nieuwe aandelen uit. Daarmee wordt een bedrag van 2,5 miljard Noorse kronen (€236 miljoen) opgehaald. Daarnaast is ook een obligatie van 150 miljoen dollar (€134 miljoen) uitgegeven.

Veel interesse

Zowel de uitgifte van de aandelen als de obligatie konden volgens de maatschappij op ‘veel interesse’ rekenen van geïnteresseerde partijen. “De stappen die we nu zetten, zorgen ervoor dat we door kunnen naar het volgende hoofdstuk van Norwegian”, aldus CEO Geir Karlsen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close