AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Norwegian verkoopt opnieuw 737’s

Norwegian Air Shuttle verkoopt opnieuw een aantal 737’s om de kaspositie te versterken. In het vierde kwartaal van 2019 en het eerste kwartaal van 2020 worden in totaal zes 737’s verkocht aan een Ierse leasemaatschappij. Dit liet Norwegian dinsdag weten in een bericht aan de Noorse beurs.

Eerdere verkopen

Het is niet de eerste keer dat Norwegian vliegtuigen verkoopt. In 2018 werden al minimaal zes 737’s van de hand gedaan en via de eigen leasemaatschappij verkocht de carrier ook een aantal A320neo’s.

Leasebedrijf

De zes 737-800’s die de komende vijf maanden verkocht moeten worden, vliegen nu nog bij de maatschappij. De toestellen worden verkocht aan het Ierse leasebedrijf Pembroke Aircraft Leasing 5 Ltd. Of Pembroke de toestellen direct weer leaset aan een andere airline is onduidelijk.

$55 miljoen

Norwegian gebruikt het geld dat de 737’s opleveren om schulden af te lossen en de eigen kaspositie te versterken. Na het aflossen van de schulden moet er nog $55 miljoen overblijven. Hoeveel Pembroke betaalt voor de vliegtuigen is niet duidelijk.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close