AirlinesBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Ryanair houdt 737’s aan de grond door scheurtjes’

De Ierse budgetmaatschappij Ryanair houdt een aantal Boeing 737-800’s aan de grond omdat bij de toestellen scheurtjes gevonden zijn in de zogeheten pickle fork. Dit meldt de Britse krant The Guardian.

Balans bewaren

De pickle fork is een onderdeel wat de balans in het vliegtuig moet bewaren en de aerodynamische krachten opvangt. Het onderdeel zou normaal gesproken meer dan 90.000 vluchten mee moeten gaan.

Bij een inspectie in China ontdekte Boeing eind september scheurtjes in een pickle fork. Daarna kregen airlines de opdracht om hun 737-700’s, -800’s en -900’s te inspecteren.

Toestellen aan de grond

Onder andere Southwest, GOL en Qantas zetten na de inspectie toestellen aan de grond voor reparatie. Eind oktober meldde persbureau AFP dat wereldwijd vijftig 737’s niet ingezet kunnen worden door de scheurtjes.

Vliegtuigen van Ryanair

The Guardian meldt woensdagochtend dat ook Ryanair vliegtuigen aan de grond houdt. De maatschappij heeft dat volgens de krant niet publiekelijk bekendgemaakt en stelde eerder tegenover de Ierse krant The Irish Times dat de pickle fork weinig invloed zou hebben. The Guardian stelt nu dat minimaal drie toestellen aan de grond staan.

Victorville

Twee van de toestellen zijn op 26 oktober overgevlogen van Dublin naar Victorville in de Verenigde Staten, blijkt uit data van Flightradar24.com. Volgens diverse media worden de toestellen met scheurtjes daar gerepareerd.

Het derde vliegtuig staat volgens The Guardian in een hangaar op Londen Stansted. Volgens Flightradar24 voerde dit toestel op 9 oktober al de laatste commerciële vlucht uit.

737-vloot

De vloot van Ryanair bestaat vrijwel volledig uit Boeing 737-800’s. Op dit moment heeft de airline er meer dan 450 in dienst. Alle toestellen maken meerdere vluchten per dag. De komende jaren moet de 737 MAX instromen in de vloot.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close