NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol geeft opdracht verdubbeling taxibaan A4

Bouwbedrijf Heijmans gaat één van de taxibanen op Schiphol verdubbelen. De taxibaan kruist snelweg A4 en ligt tussen de Zwanenburgbaan en de Kaagbaan. Voor de verdubbeling is een nieuw viaduct nodig.

Op dit moment is er één taxibaan beschikbaar tussen de Zwanenburgbaan en de Kaagbaan, waardoor vliegtuigen moeten wachten of moeten omrijden. Dit kost extra kerosine en levert meer CO2-uitstoot op.

Veiligheid

De verdubbeling van taxibaan Quebec moet ervoor zorgen dat de veiligheid op de luchthaven verbeterd wordt en dat wachttijden voor taxiënde vliegtuigen verminderd worden.

Vliegtuigen die naar de Polderbaan taxiën, kunnen nu in de wachtrij voor de Zwanenburgbaan terecht komen als die baan in gebruik is. Met een tweede taxibaan wordt die situatie opgelost.

Nieuw viaduct nodig

Voor de nieuwe taxibaan moet een extra viaduct over de snelweg aangelegd worden. Het viaduct krijgt een breedte van zestig meter en een lengte van 250 meter. Met de opdracht is een bedrag van €50 miljoen gemoeid

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close