777XBoeingFrequente reizigerNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

‘Singapore Airlines rekent in 2022 op ingebruikname 777X’

Singapore Airlines verwacht de 777-9 in 2022 in gebruik te kunnen nemen. Dit zei CEO Goh Choon Phong bij de presentatie van de halfjaarcijfers, meldt FlightGlobal.

Tegenslagen

Singapore Airlines heeft bij Boeing twintig exemplaren van de 777-9 besteld. De ontwikkeling van het toestel gaat minder snel dan gepland. Boeing brak in september een test af nadat een deur ongepland opende.

Een eerste vlucht van de nieuwe 777 is al meerdere keren uitgesteld. Eind oktober meldde Boeing zelf dat de levering van het eerste toestel pas in 2021 plaats zal vinden.

Geen vertragingen

Ondanks alle tegenslagen voor Boeing en de onzekerheid rekent Singapore Airlines erop dat het vliegtuig gewoon in 2022 kan vliegen. “Onze verwacht is, met alle aankondigingen die nu gedaan zijn, dat het 2022 wordt”, zegt ceo Goh Choon Phong tegen FlightGlobal.

Verre routes

Singapore wil de 777-9’s inzetten op verre routes. Op dit moment vliegt de airline met een mix van Boeing 777-200ER’s en -300ER’s, naast een aantal Airbussen. De oudste Boeings zijn inmiddels 18 jaar oud.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/