fbpx
BoeingFrequente reizigersNieuwsVliegtuigen

‘Singapore Airlines rekent in 2022 op ingebruikname 777X’

Singapore Airlines verwacht de 777-9 in 2022 in gebruik te kunnen nemen. Dit zei CEO Goh Choon Phong bij de presentatie van de halfjaarcijfers, meldt FlightGlobal.

Tegenslagen

Singapore Airlines heeft bij Boeing twintig exemplaren van de 777-9 besteld. De ontwikkeling van het toestel gaat minder snel dan gepland. Boeing brak in september een test af nadat een deur ongepland opende.

Een eerste vlucht van de nieuwe 777 is al meerdere keren uitgesteld. Eind oktober meldde Boeing zelf dat de levering van het eerste toestel pas in 2021 plaats zal vinden.

Geen vertragingen

Ondanks alle tegenslagen voor Boeing en de onzekerheid rekent Singapore Airlines erop dat het vliegtuig gewoon in 2022 kan vliegen. “Onze verwacht is, met alle aankondigingen die nu gedaan zijn, dat het 2022 wordt”, zegt ceo Goh Choon Phong tegen FlightGlobal.

Verre routes

Singapore wil de 777-9’s inzetten op verre routes. Op dit moment vliegt de airline met een mix van Boeing 777-200ER’s en -300ER’s, naast een aantal Airbussen. De oudste Boeings zijn inmiddels 18 jaar oud.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button