fbpx
IncidentenLiefhebberNaast het nieuws

‘Toestel Kenya Airways vertrekt met grondtechnicus nog aan boord’

Een Boeing 787 van Kenya Airways is dinsdag opgestegen vanaf de luchthaven van Johannesburg terwijl er nog een grondtechnicus aan boord was. Het toestel keerde daarop terug naar de luchthaven, meldt The Aviation Herald.

Na vertrek

Volgens AVHerald voerde het toestel een vlucht uit van Johannesburg naar Nairobi. Na het vertrek vanaf de luchthaven werd de crew er in de lucht op gewezen dat er nog een onderhoudsmedewerker aan boord was. Op een hoogte van 31.000 ft keerde het toestel om naar de luchthaven, blijkt uit data van Flightradar24.com.

Locatie onduidelijk

Waar de monteur zich aan boord bevond is onduidelijk, maar volgens AVHerald meldde de crew na de landing dat de man bij bewustzijn was. Dit lijkt erop te wijzen dat de monteur zich niet in de cabine bevond. Bovendien was de man dan waarschijnlijk door het cabinepersoneel wel opgemerkt.

Eerdere incidenten

Het komt vaker voor dat een vliegtuig met een ‘extra’ passagier aan boord vertrekt. In 2018 vielen twee verstekelingen uit een toestel toen dat opsteeg vanuit Ecuador. Twee jaar eerder bleef een grondmedewerker van de luchthaven in Porto achter in het ruim van een Boeing 777 nadat hij bij een val in het ruim bewusteloos raakte. Voor zover bekend overleefde hij het incident.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button