737 MAXBoeingNieuwsProfessional

Voorzitter Boeing: “Ceo heeft alles goed gedaan”

Boeing-ceo Dennis Muilenburg heeft geen fouten gemaakt in de nasleep van de crashes met de 737 MAX. Deze uitspraak doet de bestuursvoorzitter van Boeing in een interview met tv-zender CNBC.

Weinig blaam

Volgens bestuursvoorzitter Dave Calhoun treft Muilenburg weinig blaam. “Vanuit het standpunt van ons bestuur heeft Dennis alles goed gedaan”, zegt Calhoun. Hij stelt dat Muilenburg het ‘probleem’ met de 737 MAX niet zelf gecreëerd heeft.

Geen bonus

De hoogste baas van de vliegtuigbouwer zal over 2019 geen bonussen ontvangen, stelt Calhoun. Volgens Calhoun stelde Muilenburg dat zelf voor. “Het was voor mij geen verrassing”, zegt Calhoun. Voor de prestaties over 2018 nam Muilenburg wel een bonus aan. Dat kwam hem op veel kritiek te staan, omdat eind oktober 2018 de Boeing 737 MAX van Lion Air crashte.

Certificatie

Calhoun vindt dat het aan Muilenburg te danken is dat Boeing nu bijna klaar is voor de certificatie van de 737 MAX. “Met de certificatie begint het pas”, zegt Calhoun. Nadat de 737 MAX gecertificeerd is, moeten alle toestellen weer terug naar de maatschappijen. Ook moeten de vliegtuigen die sinds eind maart gebouwd zijn, afgeleverd worden.

Het wegwerken van die achterstand duurt een jaar, schat Calhoun. “Dat leiden is een moeilijke taak. We geloven dat hij dat aan kan”, stelt de bestuursvoorzitter.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button