fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Concurrentie drukt op kwartaalwinst Lufthansa

De Lufthansa Group heeft in het derde kwartaal iets minder omzet gedraaid dan een jaar eerder. De bruto-omzet kwam uit op 1,3 miljard euro. Het lagere resultaat had met name te maken met hoge kerosinekosten en een sterke concurrentie.

Kostenbesparingen

In het derde kwartaal van 2018 behaalde Lufthansa nog een bruto-omzet van 1,4 miljard euro. Door diverse kostenbesparingen rekende het bedrijf erop dat de omzet dit jaar hoger zou zijn.

Tevreden

Ondanks de lagere omzet is CEO Carsten Spohr tevreden. “Onze airlines hebben hun kwaliteit en sterkte in de markt vertaald in sterke kwartaalcijfers”, stelde hij. Bij Austrian Airlines, Brussels Airlines en Lufthansa Cargo moeten de kosten de komende tijd omlaag.

Concurrentie

Door de aanhoudende concurtrentie in Europa groeit de capaciteit van de groep in dit winterseizoen ‘bescheiden’ stelt Lufthansa. Bij Eurowings wordt de capaciteit zelfs teruggeschroefd.

Besparingen

Bij Austrian Airlines en Brussels Airlines voert Lufthansa de komende jaren besparingen door. Bij Brussels wordt meer ingezet op digitalisering en wordt de vloot verder gestandaardiseerd

Focus voor Austrian

Austrian Airlines gaat volledig focussen op vluchten vanaf Wenen. Alle andere bases worden gesloten stelt Lufthansa. Ook verlaten de Q400-turboprops van Bombardier de vloot; de toestellen worden vervangen door A321’s. Bij Austrian moeten de personeelskosten omlaag; diverse media meldden eerder al dat er mogelijk ontslagen vallen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button