AirbusOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Franse onderzoekers vinden delen uit motor van A220 Swiss

De Franse onderzoeksraad BEA heeft woensdag onderdelen van een motor van een A220 gevonden in een bos in het oosten van Frankrijk. De onderdelen zijn afkomstig uit een motor van een A220 van Swiss, die ze eind juli verloor.

Motorproblemen

Na nieuwe motorproblemen voor de A220 besloot Swiss half oktober de complete A220-vloot te inspecteren op meer problemen. Ook op 25 juli en 16 september vond een soortgelijk incident plaats. Bij alle toestellen misten onderdelen uit één van de motoren.

Zoektocht

De Franse onderzoeksraad BEA zocht woensdag met 150 mensen in een bos tussen Troyes en Dijon naar de onderdelen die op 25 juli verloren werden. Die werden na een dag zoeken ook gevonden. Op Twitter deelt de organisatie een drietal foto’s van de onderdelen.

Onderzoek

Waardoor de motorproblemen veroorzaakt zijn, is nog onduidelijk. De BEA en Amerikaanse NTSB doen daar nog onderzoek naar. In de nasleep van het incident controleerden ook andere gebruikers van de A220 hun toestellen.

Canadese luchtvaartautoriteiten hebben gebruikers van het toestel een beperking opgelegd waarbij ze bepaalde motorvermogens niet mogen gebruiken op grote hoogte.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close