Editors choiceGeneral aviationLelystad AirportLVNLNieuwsProfessional

Luchtverkeersleiders vanaf nu actief op Lelystad

Luchtverkeersleiding Nederland is vanaf vandaag actief op een zesde luchthaven. Ook op Lelystad Airport wordt het vliegverkeer vanaf nu door de organisatie in goede banen geleid.

Samenwerking met Defensie

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) handelt het verkeer op Lelystad af samen met het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK) van Defensie. Vanaf vandaag begeleiden beide organisaties het kleine luchtverkeer dat de luchthaven gebruikt.

Ervaring opdoen

De eerste periode is onder andere bedoeld om ervaring op te doen met de systemen, schreef minister Van Nieuwenhuizen eerder aan de Tweede Kamer. “Zo kunnen zowel de luchtverkeersleiding als de huidige gebruikers van de luchthaven ervaringen opdoen met de wijzigingen in procedures en systemen”, aldus de minister.

VFR-verkeer

Eén van de wijzigingen die plaatsvindt, is dat al het verkeer dat ‘op zicht’ (VFR) vliegt en de luchthaven passeert, zich nu moet melden bij de luchthaven. Het binnenvliegen van de ‘controlled traffic region’ rond de luchthaven is alleen toegestaan na toestemming van de toren.

Opening onduidelijk

Ondertussen is nog onduidelijk wanneer de luchthaven opengaat voor het handelsverkeer. De opening was eerst voorzien in april 2020, maar die datum is uitgesteld.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close