AirlinesFinancieelOverig nieuwsProfessional

Meer passagiers en lagere olieprijs goed voor Emirates

Een lagere olieprijs en een toename in het aantal passagiers hebben voor Emirates tot een hogere winst geleid in de eerste helft van het boekjaar 2019/2020. Dat maakte de Emirates Group donderdag bekend.

Hogere winst

Over de eerste zes maanden van het boekjaar 2019/2020 boekte Emirates een winst van 862 miljoen Arabische Dirham (€211 miljoen). Een jaar eerder werd over de periode nog een positief resultaat van 226 miljoen Dirham (€55 miljoen) genoteerd.

Lagere kosten

De hogere winst kwam volgens Emirates met name door lagere kerosinekosten en meer passagiers. Voor de kerosine werd 13 procent minder betaald dan een jaar eerder. Ook zaten de vliegtuigen van de carrier voller dan een jaar eerder.

Minder vluchten

Tussen maart en september voerde Emirates noodgedwongen minder vluchten uit dan een jaar eerder. Door werkzaamheden aan één van de landingsbanen in Dubai moest Emirates vijf procent van de capaciteit schrappen. Desondanks vervoerde de airline wel meer passagiers.

Doordat er minder vluchten uitgevoerd werden, gaf de maatschappij ook minder geld uit aan de kerosine.

Lagere winst bij afhandeling

Bij grondafhandelaar Dnata werd een winst geboekt van 311 miljoen dirham (€76 miljoen). Dat is minder dan een jaar eerder en kwam onder andere door het faillissement van Thomas Cook; volgens Emirates was de airline een grote klant van de afhandelaar. Dnata moest 84 miljoen dirham (€20 miljoen) afschrijven na het faillissement van de vakantievlieger.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close