fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuws

Qatar Airways breidt uit in India door codeshare met IndiGo

Qatar Airways breidt het aantal bestemmingen in India uit. De maatschappij start een codeshare met het Indiase IndiGo. Dat maakten beide maatschappijen donderdagochtend bekend.

Codeshare

Een aankondiging van een samenwerking hing al langere tijd in de lucht. Op IndiGo-vluchten tussen Doha en Delhi, Delhi en Mumbai en van Delhi naar Hyderabad worden ook vluchtcodes van Qatar Airways geplaatst. De andere kant op, vanuit India, geldt de codeshare niet. Vanuit Doha vliegt Qatar zelf al op alle drie de steden.

Relatie verbeteren

“We zijn extreem trots om dit strategische partnership met IndiGo te sluiten. We geloven dat dit partnership de eerste stap is om onze relatie te verbeteren en we kijken er erg naar uit om samen te werken”, zegt Qatar-CEO Akbar al Baker.

Succesvol partnership

IndiGo is er volgens CEO Ronojoy Dutta van overtuigd dat het partnership een succes wordt. “We breiden onze tekenende ‘on-time’, hoffelijke en zorgeloze service uit naar de passageirs van Qatar Airways. Dit zijn boeiende tijden voor de luchtvaart”, zegt de CEO.

Tweede uitbreiding

De codeshare met Qatar Airways is de tweede internationale uitbreiding voor IndiGo dit boekjaar. Eerder werden al vluchten naar Vietnam, Myanmar, Saoedi-Arabië en China toegevoegd. De low-cost carrier heeft een vloot van 247 vliegtuigen en voert dagelijks bijna 1.500 vluchten uit.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button