fbpx
AirbusBestellingenNieuwsProfessional

Airbus naar 415 orders in oktober door order IndiGo

Airbus heeft in oktober in totaal 415 nieuwe vliegtuigen in de orderboeken kunnen bijschrijven. Dat is ruim tien keer zoveel als in september, toen er nog 41 toestellen besteld werden. De grootste klapper viel in de laatste dagen van oktober.

Indigo

De Indiase low-cost carrier IndiGo bestelde op 29 oktober maar liefst 300 A320’s bij de Europese vliegtuigbouwer. De order van de maatschappij bestaat uit een mix van A320neo’s, A321neo’s en de nieuwe A321XLR.

Narrowbody’s

Naast de grote order van IndiGo konden de narrowbody’s van de vliegtuigbouwer op veel interesse rekenen. AirAsia en Indigo Partners maakten eerder geplaatste bestellingen definitief. AirAsia bestelt onder andere dertig A321XLR’s, het Amerikaanse Indigo partners krijgt vijftig exemplaren. Een deel van de toestellen uit die laatste bestelling komt bij Wizz Air te vliegen.

77 Afleveringen

Ook bij de afleveringen speelde Indigo een prominente rol in oktober. De maatschappij nam de 1.000ste A320neo in ontvangst. In totaal leverde Airbus 77 vliegtuigen af. Met 59 exemplaren is ook daar de A320-serie weer goed vertegenwoordigd.

648 toestellen geleverd

Airbus leverde tot eind oktober in totaal 648 toestellen af. De vliegtuigen vliegen voor 92 verschillende airlines. In 2018 leverde de vliegtuigbouwer tot eind oktober 584 vliegtuigen af, 64 minder dan dit jaar het geval is.

Ambitieus doel

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers eind oktober stelde Airbus het leveringsdoel voor 2019 iets naar beneden bij. De vliegtuigbouwer rekent op ongeveer 860 stuks. Om dat te kunnen halen, nog 212 toestellen geleverd worden in twee maanden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button