fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en BestemmingenVliegvelden

EasyJet koopt slots van failliet Thomas Cook

Low-cost carrier easyJet kan meer vluchten gaan uitvoeren vanaf Londen Gatwick en Bristol. De airline koopt een aantal slotparen van het failliete Thomas Cook.

Veel zomerslots

Op Londen Gatwick neemt easyJet twintig slotparen over: twaalf mogen ingezet worden in het zomerseizoen, de andere acht zijn winterslots. Vanaf Bristol krijgt de maatschappij er zeven slotparen bij. Ook hier zijn het vooral zomerslots: zes paar. In de winter mag er één extra vlucht worden uitgevoerd.

36 miljoen

Slots worden voor veel geld verhandeld tussen airlines. EasyJet betaalt voor de 27 slotparen een bedrag van 36 miljoen Britse Pond (€46 miljoen). Per slotpaar komt de prijs gemiddeld uit op 1,3 miljoen pond.

Routes onduidelijk

Welke routes easyJet met de slots gaat uitvoeren, is nog niet duidelijk. De maatschappij stelt meer details bekend te maken bij de presentatie van de jaarcijfers, medio november.

Jet2

Met het faillissement van Thomas Cook zijn op een aantal Britse luchthavens slots vrijgekomen. Eerder deze week meldde slotcoördinator ACL al dat de rechten voor 62 starts en landingen op Londen Stansted van Thomas Cook naar Jet2 gaan.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button