AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

IAG-carriers zien meer passagiers in oktober

De maatschappijen van International Airlines Group (IAG) hebben in oktober meer passagiers verwelkomd dan in dezelfde maand in 2018.

Prestaties

In totaal vervoerden de IAG-carriers wereldwijd 10,36 miljoen passagiers. In 2018 was dat 10,03 miljoen. Dat betekent een groei van 3,4 procent. Voor de markt in Europa was dat een groei van 1,6 procent. (van 5,36 miljoen passagiers naar 5,44 miljoen). De load factor is gestegen met 1.7 procentpunt. Voor Europa alleen is het toegenomen met 2.1 procentpunt. De vracht is afgenomen met -5,8 procent, van 517 ton naar 487 ton.

Winst

Eerder werd al bekend dat de stakingen van British Airways leidden tot een lagere kwartaalwinst. IAG boekte in het derde kwartaal een winst van €1,425 miljard. Een jaar eerder stond de winst nog op € 1,530 miljard. Een andere tegenslag voor de maatschappij is de vertraagde levering van de A321neo. Daardoor moet het bedrijf gedwongen zijn netwerkplannen aanpassen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close