FinancieelNieuwsProfessional

IATA: Vraag naar vliegtickets neemt langzaam af

De vraag naar vliegtickets neemt langzaam af. Dat zegt IATA in de bekendmaking van de statistieken over september 2019. Het zou vooral te wijten zijn aan internationale spanningen.

Wereldwijd

Ten opzichte van september 2018 is de vraag naar vliegtickets met 3,8% procent gestegen. Dat is nauwelijks meer dan in augustus dit jaar. De capaciteit is met 3,3 procent toegenomen en de load factor met 0.4 procentpunt.

Europa

Op de Europese markt nam de vraag met 2,9 procent toe; de slechtste prestatie dit jaar en een daling ten opzichte van de stijging van 4,2 procent op jaarbasis. De capaciteit steeg met 2,5 procent en de load factor steeg met 0.3 procentpunt naar 86,9 procent, dat was juist het hoogste percentage van alle regio’s afzonderlijk.

Spanningen

“September is de achtste maand op rij waarbij de groei van de vraag beneden gemiddeld is”, vertelt Alexandre de Juniac, CEO van IATA. “Gezien de context van de dalende wereldhandelsactiviteiten en tariefoorlogen, toenemende politieke en geopolitieke spanningen en een vertragende wereldeconomie, is het moeilijk om de trend op korte termijn te zien omkeren.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/