777XAirlinesBoeingNieuwsProfessional

Lufthansa zet streep door opties voor 14 extra 777’s

Lufthansa haalt een optie voor veertien extra 777-9’s bij Boeing uit de boeken. De maatschappij schrapt de opties omdat niet duidelijk is of ze in de toekomst ook verzilverd worden.

Opties

Volgens de orderboeken van Boeing heeft Lufthansa twintig exemplaren van de 777-9 besteld, maar in 2013 maakte de vliegtuigbouwer melding van 34 exemplaren. Dat getal was inclusief een optie voor veertien toestellen. Lufthansa hield de optie lange tijd open.

Onzekerheid

In de rapportage over het derde kwartaal van 2019 meldt de airline dat er ‘niet voldoende zekerheid’ is dat de opties ook verzilverd worden. Financiële transacties voor de vliegtuigen acht Lufthansa niet langer waarschijnlijk.

Later in gebruik

Lufthansa moet één van de eerste maatschappijen zijn die de nieuwe 777 in gebruik neemt. Van de 777-9 zijn twintig exemplaren besteld. In september was Lufthansa nog vol vertrouwen dat het toestel in 2020 zou vliegen.

Vliegtuigbouwer Boeing meldde eind oktober dat het eerste toestel in 2021 afgeleverd moet worden, een jaar later dan oorspronkelijk gepland. De eerste testvlucht moet wel in 2020 plaatsvinden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/