CO2DuurzaamheidKLMOverig nieuwsProfessional

Nieuwe deelnemer voor biofuel-programma KLM

KLM breidt het netwerk van bedrijven in het corporate biofuel programma verder uit. Energiemaatschappij SHV Energy treedt als dertiende bedrijf toe tot het netwerk. Daarnaast blijft TU Delft langer aan het programma meedoen.

Toeslag

Het corporate biofuel programma van KLM stelt bedrijven in staat om een deel van hun vliegreizen te laten uitvoeren met biobrandstof. Deelnemers betalen een toeslag die het verschil in prijs tussen biobrandstof en traditionele kerosine overbrugt. Deze toeslag wordt gebruikt voor de aankoop van de duurzame brandstof.

SHV Energy

SHV Energy is de nieuwste deelnemer aan het programma. Het bedrijf is wereldwijd de grootste distributeur van propaan en levert ook biopropaan en vloeibaar gas (LNG).

“Deelname aan het KLM Corporate BioFuel Programma onderstreept SHV Energy’s strategische beslissing om actief bij te dragen aan de ontwikkeling en productie van duurzame energieproducten”, zegt CEO Bram Gräber van SHV Energy. Die actieve bijdrage levert SHV ook op een andere manier: met KLM en SkyNRG wordt gewerkt aan een fabriek voor biokerosine in Delfzijl.

TU Delft

De Technische Universiteit Delft neemt sinds 2017 deel aan het programma. De komende twee jaar blijft de universiteit dat doen. De organisatie is volgens vice Rector Magnificus Rob Mudde ‘bijzonder gecommitteerd’ aan het vinden van duurzame oplossingen voor de luchtvaart. “Dat gebeurt veelal in samenwerking met KLM op diverse terreinen: van biobrandstoffen tot vliegtuigontwerp. Met onze bijdrage aan het KLM Corporate BioFuel Programma kunnen we het gebruik van duurzame innovaties in de praktijk mede mogelijk maken”, aldus Mudde.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close